Monday 25 May 2009

Ştiu...

Ca pensula pentru vopsea, ca tatuajul pentru marinari, ca tortul la o zi de naştere, ca un mărţişor de 1 Martie, ca florile pentru primăvară, ca nisipul pentru plajă, ca ploaia pentru secetă, ca aparatul de foto pentru o fotografie, ca lumina pentru întuneric, ca pantofii pentru mine, ca frunzele pentru copaci, ca apa pentru piscină, ca zăpada pentru pârtie, ca Biblia pentru creştinism, ca scarabeii pentru egipteni, ca filmele pentru tine, ca publicul pentru o trupă, ca nunta pentru o mireasă, ca o chitară pentru Hendrix, ca măştile pentru Veneţia, ca soarele pentru răsărit, ca făina pentru pâine, ca sarea în bucate, ca ploaia pentru toamnă, ca BigBang-ul pentru univers, ca celula pentru organism, ca luna pentru un prizonier, ca cerul pentru păsări, ca bomboanele pentru copii, ca mâncarea pentru ardeleni, ca romantismul pentru Franţa, ca turnul din Pisa pentru Italia, ca Mario pentru copilăria noastră, ca Queen pentru Wembley, ca whiskey-ul pentru Janis Joplin, ca Elvis pentru Las Vegas, ca versurile pentru Bob Dylan, ca piciorul pentru pantofi, ca morcovii pentru iepuri, ca bisturiul pentru medici, Edgar Allan Poe pentru simbolism, ca Hemingway pentru descrieri, ca Immanuel Kant pentru etică, ca sfârşiturile pentru noi începuturi, ca zâmbetele de revedere, ca lacrimile de fericire, ca luna pentru noapte, ca norii pentru ploaie, ca roua pentru dimineaţă, ca mingea pentru fotbal, ca inelul pentru loodnă, ca cifrele pentru matematică, ca cinematografele pentru filme, ca mărul pentru Eva, ca Windows pentru computer.

...cine eşti

8 comments:

  1. poate chiar cel mai tare post al tau.

    ReplyDelete
  2. şi nu mai înseamnă nimic...

    ReplyDelete
  3. fals. pentru mine a insemnat, cand l.am citit. fara macar sa.ti fi stiut povestea. la fel poate si pt toti care au dat pe aici.

    ReplyDelete
  4. A insemnat o cautare.
    Cautarea pensulei pentru vopsea, a martisorului pentru 2 martie, a lui Kant pentru filozofie. In final, a mea pentru el.

    ReplyDelete
  5. căutarea mea pt el este degeaba. şi cred că ştii la cine mă refer.(seara de ianuarie din bodegă)

    ReplyDelete